Kod Editörleri ve Avantajları

Bir web sitesini tasarım işleri bittikten sonra sıra da kodlama işleminin yapılması vardır. Kodlama çalışması yapılırken bazı editörlerden faydalanılarak bu işlem gerçekleştirilir. Kodlama sırasında kullanılan editörün kendine göre avantajları veya dezavantajları bulunabilir. Önemli olan sizin kullanımınıza en uygun olanını seçmenizdir. Dilerseniz bu editörlere beraber bir bakalım :
 

1- ; Notepad ++, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir editördür. Yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır. İleri düzey kullanıcılar içinse hala iş görmektedir. PHP, JavaScript, HTML ve CSS dahil olmak üzere birçok dili vurgulayan sözdizimi ile birlikte gelir.

 

2- ; Adobe’nin açık kaynak editörüdür ve çok yönlü bir yazılım gibi görünmektedir. Sözdizimi vurgulaması için yerel olarak pek çok dili desteklemez fakat yine de yeteri kadar var diyebiliriz. Brackets, olağan hız ve güvenilirlik ölçütlerinin çoğunda ilk sıralarda çıkmaz, fakat araştırmaya değer birkaç benzersiz özelliğe sahiptir.
 

3- ; Sublime Text, kod editörlerinin çalışma şeklini gerçekten değiştiren editördür. Hemen dosyanızı düzenlemeye hazırdır. html yazıp tab tuşuna basmanız iskeletinizi oluşturmak için yeterli olacaktır. Sublime Text’i sınıfındaki en iyi kod editörü yapan şeylerden biri hızdır. Sublime Text‘in bir diğer büyük avantajı, paket yöneticisi aracılığıyla kurulabilecek devasa ve sürekli gelişen bir eklenti listesi olmasıdır.

4- ; Açık kaynak kodlu bir yazılım olan Atom, 35'ten fazla programlama dilini desteklemektedir. GitHub tarafından geliştirilmiştir. Bazı kod editörlerine kıyasla daha yavaş başladığını söyleyebiliriz, ancak güvenilir ve kullanımı hızlıdır.
 

5-  ; Microsoft tarafından geliştirilen bir kod düzenleyicidir ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Çok stabil olmasına rağmen yavaş programlardan biridir. Kullanmak istediğiniz bir programlama dilini eklenti olarak kurabilirsiniz. 35 den fazla dilde yazım desteği sunmaktadır. Değişken türlerine, işlev tanımlarına ve içe aktarılan modüllere dayalı akıllı tamamlamalar sağlayan IntelliSense ile yazım vurgulamanın ve otomatik tamamlamanın kullanımını sunan bir editödür.
 

6-  ; Vim oldukça tartışmalı bir kod editörüdür. Birçok eski tip programcının ve klavye meraklılarının favorisidir. Linux işletim sistemleri ve macOS ile yerel olarak bulunan ve Windows için indirilebilen bir komut satırı yazılımıdır. Program tamamen klavye aracılığıyla kullanılır. Kod düzenleme sürecini hızlandırmak için bir dizi klavye kısa yolu kullanabilir ve kendi kullanımınıza göre özelleştirilmiş komutlar oluşturabilirsiniz.
 

6 tane birbirinden değerli kendine özgü özellik ve avantajları bulunan, sıklıkla tercih edilen kodlama editörlerini sizler için sıraladık ve kısaca açıkladık. Kodlama yaparken hangisini tercih edeceğiniz artık sizelere kalmış. Unutmayın ki sizin daha iyi, verimli ve hızlı çalışmanızı sağlayacak olanı seçmelisiniz.

1